In onze drukke wereld is mindfulness belangrijker dan ooit. Deze 5 inspirerende podcast helpen je allemaal om rust en balans te vinden, ongeacht waar je ook bent. Koptelefoon op en ontdek zelf welke van deze mindfulness podcasts het beste bij je past!

Onze favoriete Mindfulness Podcasts

Onze favoriete mindfulness podcasts bieden een mix van rustgevende meditaties, inspirerende gesprekken en praktische tips om bewuster te leven. Ze zijn ontworpen om je te begeleiden bij het creëren van innerlijke rust en helderheid, of je nu onderweg bent, thuis ontspant, of een moment van reflectie zoekt. Deze podcasts helpen je om de kunst van het in het hier en nu leven onder de knie te krijgen, zodat je beter kunt omgaan met stress en meer kunt genieten van het dagelijks leven.

Mindful minuut 

Wil jij door de dag met een ontspannen glimlach, wat er ook op je pad komt? Dan is de Mindful Minuut Podcast een aanrader. Deze podcast biedt verschillende soorten meditaties en praktische oefening. Van korte ademmeditaties tot uitgebreide bodyscans. Mindful minuut is een mooie podcast om de verschillende basisoefeningen waarbij je mindfulness beoefend kan proberen. Grote kans dat je een meditatie vindt die perfect bij je past!

Wietske Anna podcast 

Wietske Anna deelt graag haar liefde voor de Yoga Nidra met je. Dit een ontspanningsmethode die zorgt voor een zeer diepe ontspanning en herstel van lichaam en geest. Dit doe je door middel van een geleide meditatie.  

In de podcasts leidt Wietske je door de verschillende stappen om uiteindelijk tot een bewuste ontspanning te komen (of om in slaap te vallen wanneer dat gebeurt, zo heerlijk ontspannen in de Yoga Nidra namelijk). Wietske Anna gebruikt daarbij verschillende methodes, zoals aandacht voor het lichaam, de ademhaling of visualisaties die je helpen om tot een totale ontspanning te komen.   

Bridgeman Academy Podcasts 

De wereld van de mindfulness podcasts is voor een groot deel gevuld met vrouwenstemmen. Robert Bridgeman is daardoor in de minderheid, maar ook een fijne aanvulling met zijn aangename diepe stem. De Academy heeft een groot assortiment aan verschillende mindfulness oefeningen en meditaties, maar ook afleveringen waarin besproken wordt wat dingen als meditatie en yoga nu eigenlijk zijn. 

Magische momenten podcast

Een meditatie podcast met elke zondag een nieuwe aflevering. De meditaties zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderden, met elke keer een ander thema. Van ontspanning tot intuïtie en van slaapmeditaties tot meditaties die je meer energie geven. Probeer het en ervaar de magische effecten van meditatie!

The Daily Meditation Podcast 

Als je lekker gedijt in het Engels, is ”The daily meditation podcast” door Mary Meckley misschien wel iets voor jou. Élke dag een nieuwe meditatie of mindfulness oefening, gericht op verschillende aspecten van welzijn en innerlijke rust. 

Bonus Tip: Merel Gerrits

Geen echte mindfulness podcast, maar wel een heerlijk Spotify album met 8 meditatie en ontspanningsoefeningen van de internationale mindfulness trainer en tevens psychologe Merel Gerrits.

Mindfullness op Netflix

Hierboven vind je een lijst van onze favoriete Mindfulness Podcasts die je helpen in het hier en nu te leven, maar wist je dat er op Netflix ook een geweldig serie te zien is over dit onderwerp? Headspace guide to meditation laat op een speelse wijze het belang van mindfulness zien en laat je verschillende meditatietechnieken beoefenen. Een fijne manier als je wilt starten met mindfulness. Aanrader!